Haber

Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan: “Sektör en büyük sınav olan Marmara depremine hazırlıklı olmalı”

Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana faaliyet gösteren bir şirket olmanın verdiği sorumlulukla beyin sarsıntısının yaralarını sarmak için var gücüyle çalıştıklarını söyleyen Anadolu Sigorta Genel Müdürü Mehmet Tuğtan, “Türkiye’nin sigortası olma misyonumuzla, ülkemizin karşılaştığı her zorlukta sigortalılarımızın yanında olmaya devam ediyoruz.

Depremin hemen sonrasında bölgedeki hasarları ön planda tutarak hızlı bir şekilde çalışmaya başladık. Sarsıntı yaşandığında 11 ilde 171 Milyar TL teminatımız vardı. Bugüne kadar 2 milyar TL’nin üzerinde tazminat ödedik ve ödemeler devam ediyor. Anadolu Sigorta, sektörde depremden en çok etkilenen branş olan yangın branşında ödenen hasarın yüzde 26’sını karşılıyor. Artık sektör olarak bu dersten alacağımız yeni ödevlerle Marmara depremine hazırlanmalıyız” dedi.  

 

2023 Ocak ayının prestijiyle Anadolu Sigorta Genel Müdürü olarak göreve başlayan Mehmet Tuğtan, Kahramanmaraş’ta 11 ili etkileyen deprem felaketiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, bu felaketten çıkarılması gereken dersler, Anadolu Sigorta’nın önümüzdeki dönem hedefleri ve sürdürülebilirlik projeleri

Tuğtan: “İş Bankası bünyesinde çeşitli kademelerde çalıştıktan sonra genel müdür olarak görev yapmaktan büyük gurur ve mutluluk duyduğum Anadolu Sigorta, 100. yılına doğru emin adımlarla ilerliyor. Geçmişten aldığımız gücü, çağımızın yenilikleriyle harmanlayarak sektöre yön vermeye devam ediyoruz. Depremin yaralarını sarma noktasında aldığı kararlarla Türkiye’nin sigortası olma misyonuna hizmet eden, başarısını ve iddiasını finansal sonuçlarıyla ortaya koyan Şirketimiz, risklerin yeterli tespiti ve doğru fiyatlandırma anlayışıyla hareket etmektedir. bu nedenle teknik kar elde etmek, sigortacılık faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için çok önemlidir. eder” dedi.

“Deprem olduğunda 11 ilde 171 milyar TL garantimiz vardı”

Şubat ayında meydana gelen sarsıntıların sigortanın değerini bir kez daha hatırlattığını belirten Tuğtan, “Maalesef yıla hepimizi derinden etkileyen, boğan bir felaketle başladık. Bu felaket, ülkemizin doğal afetlerle ilgili risklerini bir kez daha hatırlattı. Deprem kuşağında bulunan ülkemiz, iklim değişikliğinden kaynaklanan risklerle de karşı karşıyadır.

6 Şubat 2023 tarihinde ve sonrasında meydana gelen deprem felaketlerinin sonuçlarına ve firma olarak alınan önlemlere değinen Tuğtan, şöyle devam etti: bölge. Deprem olduğunda 11 ilde 171 milyar TL garantimiz vardı.   Bugüne kadar 2 Milyar TL’nin üzerinde tazminat ödedik ve ödemeler devam ediyor. Anadolu Sigorta, departmanda depremden en çok etkilenen branş olan yangın branşında ödenen hasarın yüzde 26’sını karşılıyor. Ekspertiz süreçlerindeki katı kurallara ve hasar adetlerinin yüksek olmasına rağmen hasar belgelerini en kısa sürede ödemek için var gücümüzle çalışıyoruz.”  

“Sektör en büyük sınav olan Marmara depremine hazırlanmalı”

Sigortacıların görevinin sadece tazminat ödemek değil, pahalıyı korumak olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Tuğtan, “Bu noktadan hareketle savunmaya büyük ödemeler yaparak mal ve makine geri kazanımını sağlamlaştırdık. ve birçok büyük işletmede kurtarma faaliyetleri. Ayrıca depremzedelerimizin yanında olmak adına eşya değerinde muafiyet, eksik sigorta, konut sigortası poliçelerinde yıpranma gibi uygulamaları askıya aldık. Depremden etkilenen sigortalılarımıza destek olmak için evrak işlemlerini beklemeden hasarın %30’unu avans olarak ödedik. Enkaz altında kalan ve çekilemeyen araçlar için beklemeden ve çekici belgesi istemeden hasar ödemesi yaptık. Bu bizim tıbbi uygulamamızdır; Konut sigortası poliçelerinde belli bir bedele kadar tapu ve rehinli alacaklının muvafakatinin talep edilmemesi, konut ihtarnamesinin alınması ve olmayan evraklar için hasar işlemlerinin işletilmesi gibi birçok örnek vermenin huzurunu yaşıyoruz. DASK’tan tam bir zıya ve hasar listesi alınarak bildirimde bulunulur ve DASK’ın ödemesi beklenmeden önce tazminat ödenir.” söz konusu.

Deprem felaketinin olası Marmara depremini bir kez daha hatırlattığını belirten Tuğtan, alınması gereken önlemlere de işaret etti: “Uzun yıllardır uzmanların uyarıları doğrultusunda gerçekleşmesi beklenen Marmara depremi bekleniyor. İstanbul, Bursa ve Kocaeli gibi ülkemizde nüfus yoğunluğunun en yüksek olduğu şehirleri büyük ölçüde etkileyecektir. Depremle birlikte tsunami, sel, sel, baraj taşması, yangın ve patlamalar, güvenlik zafiyetleri gibi riskler bulunmaktadır. Sigorta departmanının bu sarsıntıyı kaldıracak finansal gücü olsa da, şirketlerin kriz senaryolarına hızlı yanıt verebilmeleri için hazırlıklı olmaları çok değerli. Bu çerçevede Anadolu Sigorta olarak deprem senaryolarına dayalı “insan odaklı” bir programla hazırlıklarımızı tamamladık. “Marmara Depreme Hazırlık Değerlendirmesi” kapsamında danışmanımızla birlikte müdürlüklerimizle toplantılar yaptık, mevcut sistem ve dokümantasyonları inceledik, bilgileri inceledik. Bunların sonucunda oluşturduğumuz 9 odak alan kapsamında projelerimiz devam ediyor.”

“Güçlü mali yapımızla ülkemizin güvencesi olmaya devam ediyoruz”

Sektör olarak prim üretiminde artış yaşandığını ve bunun sevindirici bir gelişme olduğunu vurgulayan Tuğtan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Swiss RE’nin yayınladığı rapora göre ülkemiz 2021 yılında kişi başına düşen GSYİH’de dünyada 20. sırada yer alıyor. • Prim üretiminde 68., sigorta penetrasyonunda ise 73. sırada yer almaktadır. sayısal bilgi; Prim hacmi ve sigorta yoğunluğu gibi kriterler açısından bakıldığında sigorta branşı olarak daha almamız gereken çok yol olduğunu gösteriyor. Ancak sayısal verileri de sektör için bir gelişim alanı olarak değerlendirebiliriz. Bu noktada departmana çok iş düşmektedir. Sigorta bilincini artırarak büyük bir fark yaratmak mümkün. Öte yandan işlerin herkes tarafından erişilebilir olması da sigorta oranlarına etki ediyor. Anadolu Sigorta olarak bu sorumluluk bilinciyle sigortacılık konusunda farkındalık yaratmak, her ihtiyaca ve her bütçeye uygun çalışmalar geliştirmek için çalışıyoruz.”

Tuğtan, Anadolu Sigorta’nın finansal sonuçlarına da değinerek, “Geçen yılı prim üretiminde yüzde 121 artışla kapatan şirketimizin prim üretimi, 2023 yılının ilk çeyreğinde 9,1 milyar TL olarak gerçekleşti. yüzde 10 pazar payına sahip sektör. Anadolu Sigorta olarak her yıl güçlenen mali yapımızla ülkemizin teminatı olmaya devam ediyoruz.”

“98 yıllık köklü tecrübemizi çağın teknolojisi ile harmanlıyoruz”

Farklı müşteri grupları ve ihtiyaçları için kapsamı net ve erişimi kolay sigorta ürün ve hizmetleri geliştirerek müşteri memnuniyetini her geçen gün artırdıklarını belirten Mehmet Tuğtan, “Bu ürün ve hizmetlerin dijital kanallardan satışına yönelik çalışmalarımızı hızlandırdık. buradan yaşam döngüsü. Maliyet yönetimi, enflasyonist ortamın zararları/primleri istikrarsızlaştırdığı yoğun bir faaliyet döneminde her zamankinden daha değerli hale geldi. Sorumlu sigortacılık anlayışımız doğrultusunda, gerçek işleri gerçek fiyatlamalarla sigortalılara sunmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Prim artışlarının sigortalıları sistemde tutacak seviyelerde olmasına özen gösteriyoruz. Güçlü sermaye yapımız ve müşteri odaklı yaklaşımımızı sigortalılarımız lehine kullanıyor ve ürünlerimizi bu bakış açısıyla geliştirmeye devam ediyoruz. 98 yılı geride bırakmış bir firma olarak bu temel tecrübeyi çağın teknolojisi ve yenilikleriyle ustalıkla birleştirip müşteri deneyimini en değerli önceliğimiz olarak görüyoruz.”

“Yaşadığımız topraklar için daha çok üretmeye odaklanırken, sürdürülebilir büyümeye önem vereceğiz.”

Son yıllarda doğal afetlerin yol açtığı zararların sıklığı ve şiddetinde artış olduğunu vurgulayan Tuğtan, sözlerini şöyle sürdürdü: “İklim krizinin ekonomik ve sosyal yansımalarının, doğrudan veya dolaylı olarak etkilerinin artması bekleniyor. önümüzdeki dönemde sigorta branşında Bu da sigortacılık sektörüne değerli sorumluluklar getiriyor. Sürdürülebilir kalkınma ve katma değer yaratma bakış açısını benimseyen bir şirket olarak, birçok küresel gelişme karşısında proaktif uygulamaların hayata geçirilmesine öncülük ediyor ve rehberlik ediyoruz. İklim değişikliğinin yarattığı risk ve fırsatları titizlikle analiz ediyor, tüm süreçlerimizi bu bakış açısıyla gözden geçiriyoruz. Ana portföy stratejimizi, yenilenebilir enerji yatırımlarının aranan sigorta analiz ortağı olmak üzerine kuruyoruz. Ülkemiz için büyük bir fırsat olarak gördüğümüz yenilenebilir enerji yatırımları için yenilikçi hizmetler sunuyor ve bu alandaki varlığımızı artırmayı hedefliyoruz.”

Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yaptığı araştırmalara göre önümüzdeki 5-10 yılın ortasında dünya için kritik bir tehdit oluşturacağı öngörülen ilk 5 mega risk, iklim ve iklimle ilgili riskler. Çevre. Sigorta branşı, hem bu riskleri sorumlu bir sigortacılık anlayışıyla yönetmek hem de gerçekleştiğinde tazminatı karşılamak için bu alanda özel bir konuma sahiptir. Sürdürülebilirlik yaklaşımımız gereği yeşil dönüşümü destekliyoruz” diyen Tuğtan, şöyle devam etti: “Yalnızca çevresel konuları değil, ESG (çevresel, sosyal, yönetsel) olarak adlandırılan bir bakış açısıyla da sürdürülebilir kalkınma hedefleri doğrultusunda ilerlemek. Birleşmiş Milletler. Farklı girişimler ve projeler yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu alana daha fazla ağırlık vermek istiyoruz. Sürdürülebilirlik anlayışımızı, geliştirmeden satın almaya, sosyal sorumluluk projelerinden insan kaynakları uygulamalarımıza kadar tüm faaliyetlerimize entegre ediyoruz. Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine ulaşmak için ulusal ve uluslararası paydaşlarla işbirliğine önem veriyoruz. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Amacı gibi küresel girişimlerin katılımcısı olarak çalışmalarda yerimizi alıyoruz. 1 Ekim 2021 tarihinden itibaren BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan şirketimiz, sürdürülebilirlik risklerini ve fırsatlarını yönetmeye, üretmeye ve paylaşmaya devam edecektir.”

“Ormanın Gözü Projesi ile 2023 yılında 4 yeni yangın gözetleme kulesini hizmete açacağız”

Tuğtan bu kapsamda geçen yıl başlatılan Ormanın Gözleri projesine de değindi. , “Son yıllarda şiddeti artan orman yangınları da en büyük risklerden biri. Bu kapsamda orman yangınlarını önlemek için farkındalık ve farkındalık yaratmayı amaçlayan “Ormanın Gözleri” projesini hayata geçirdik. Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü ile yürüttüğümüz proje kapsamında yangına erken müdahalede hayati önem taşıyan gözetleme kulelerinin yenilenmesi ve insansız yangın gözetleme kulelerinin yaygınlaştırılması için çalışıyoruz. Ormanın Gözü Projesi kapsamında geçtiğimiz yıl Adana Balcalı’da insansız yangın gözetleme kulesi kurulumunu tamamlayarak hizmete açtık. Bu yıl Çanakkale, Muğla, Adana ve Antalya’da dört yangın gözetleme kulesi daha açacağız. Cumhuriyetin ilk yıllarından bu yana faaliyet gösteren lider bir şirket olmanın sorumluluğuyla, katma değerli çalışmalarımızla sigortacılık departmanına ve ülkemize örnek olmayı en değerli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu projenin de değerli bir fayda ve farkındalık yaratacağına inanıyoruz” dedi.

“Tüm paydaşlarımız için değer yaratmaya devam edeceğiz”

Ocak ayının verdiği prestij ile Anadolu Sigorta Genel Müdürlüğü görevini üstlenen Mehmet Tuğtan, çalışma hayatına 2001 yılında Türkiye İş Bankası’nda başladı. 22 yıl boyunca bankada çeşitli görevler üstlenen Tuğtan, “Bankamızın “ sürdürülebilir kalkınma için değer yaratmayı kariyer yolculuğumun her adımında rehber olarak görüyorum. Bu vizyonun güçlü bir tezahürü olan Anadolu Sigorta’daki görevim benim için çok heyecan verici. Temel kurum kültürünü yakından tanıdığım Anadolu Sigorta, dinamik ve yenilikçi yapısıyla 100. yılını güvenle kutluyor. Bugüne kadar olduğu gibi sürdürülebilir büyüme anlayışımızla tüm paydaşlarımız için uzun vadeli değer yaratmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

kartepehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu